Plachie de crap

de Brindusa in Crap / Caras, 9 Noi 2010 | 8264 vizualizari

 

Si cum am fost zilele trecute la Braila, nu putem sa ne intoarcem cu mana goala. Una din "capturi" a fost un crap la vreo 2 kile direct din Dunare.

Si ce merge cel mai bine cu crapul? Plachia, of course!

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa (se poate si mai multa, dar eu m-am plictisit)
  • 5 capatani de usturoi (ale mele au fost de tara, deci nu prea mari)
  • 3-4 linguri pasta de rosii (e bine si cu felii de rosii, dar la vremea asta n-am avut de unde) sau 1 cana suc de rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • ceva boabe de piper
  •  3-4 linguri de ulei
  • sare, piper dupa gust (mai mult piper decat de obicei, ca sa aibe un gust mai bun)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Am taiat ceapa solzi si cateii de usturoi in doua, le-am pus in tava si deasupra am intins animalul in toata splendoarea lui. Am stropit cu ulei si am pus celelalte arome (fara rosii):

Totul a mers la cuptor cam 30 minute, la foc mare. Am scos tava, am pus rosiile si am mai lasat 20minute sa se caramelizeze ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste