Pizza taraneasca

de Ancutsa in Pizza, 17 Apr 2019 | 6676 vizualizari

 

Pizza cu blat subțire, pufos, decorată cu diferite salamuri, șuncă, măsline și ardei roșu, foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspătă,
  • aprox 500 g făină,
  • 4 linguri ulei,
  • 350 apă călduță,
  • o linguriță sare,
  • o linguriță oregano uscat,
  • o linguriță busuioc uscat,
  • 300 g salam de porc,
  • 100 g salam crud uscat,
  • 100 g șuncă țărănească,
  • 50 g șuncă,
  • 1 ardei roșu,
  • 100 g măsline negre fără sâmburi,
  • cașcaval ras după gust,
  • ketchup dulce după gust.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza taraneasca:

 

Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și frământând până se obține un aluat bun de întins.

 Se lasă la crescut 30 minute, pentru a fi mai pufos.

 Între timp, se feliază salamurile în fâșii lungi și subțiri sau triunghiuri, cât mai variat. Se feliază și măslinele în jumătăți, pe lungime. Ardeiul roșu se taie rondele subțiri.

 Se presară făină pe masă, se împarte aluatul în două bucăți și apoi se întinde prima bucată într-un strat subțire. Se unge aluatul cu ketchup, se presară busuioc și oregano, se ornează după gust și se acoperă cu cașcaval ras. Se transferă, cu ajutorul unui făcăleț, într-o tavă specială pentru pizza și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.

 Se obțin 2 pizza, fiecare cu diametrul de 33 cm.

 

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 1 h

Porții: 8.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/pizza-taraneasca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

19.04.2019, 06:21

Bună pizza!

Ancutsa 1

19.04.2019, 15:32

Multumesc mult, Merisor!

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 21:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]