Pizza la capac

de katty in Pizza, 5 Sep 2021 | 2455 vizualizari

 

Retete de suflet
Din ingredientele acestea ies 2 bucati pizza coapte in vas de aproximativ 20-22 cm.
Eu am avut o cratita cu diametru mai mare si am facut una singura, insa a fost destul de groasa si mai  greu de copt.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 250 gr faina alba
    • 160 ml apa calduta
    • sare
    • 1/2 lingurita zahar
    • 4 gr drojdie uscata
    • 1 lingura ulei de masline
    • oregano uscat
    Topping:
    • 300 gr ciuperci champignon brune proaspete
    • 1 lingurita ulei de masline
    • sare
    • piper negru macinat
    • rozmarin verde
    • 150 gr crema de branza
    • 2 oua
    • ulei pentru uns forma
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza la capac:

Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca.

Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le feliem.

Intr-o tigaie punem uleiul, ciupercile feliate si acoperim cu un capac.Cand incep sa lase zeama dam capacul jos, adaugam sare, piper, rozmarinul si amestecam ocazional pana se inmoaie si zeama se evapora.Scoatem ciupercile pe o farfurie si le lasam sa se raceasca.

    Amestecam crema de branza cu putin piper si oregano uscat.

Coacem pizza intr-o cratita cu fund gros si capac pe care o ungem cu putin ulei.

Impartim aluatul in 2 parti  din care facem 2 discuri de dimensiunea cratitei.

Incintam cratita unsa, apoi dam focul la mic.

Intindem o bucata de aluat, acoperim cu capacul si lasam 2-3 minute pana se rumeneste.

Intoarcem aluatul pe partea cealalta.

Ungem partea coapta cu crema de branza si presaram  jumatate din ciuperci.

In mijloc facem o adancitura in care vom sparge un ou pe care presaram sare si piper.

Lasam 3-4 minute acoperit cu capacul pana se rumeneste si partea de jos si oul se stabilizeaza.

In caz ca oul nu este bine facut scoatem vasul si il punem  la cuptor 2 minute sub gril.

Procedam la fel pentru a doua pizza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza la capac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Pizza la tigaie, gata in 20 de minute!