Astazi a mers numai bine o pizza facuta in cuptorul de acasa al mamei..unde a copt si paine si cozonaci...a iesit delicios...!
Blatul l-am pregatit asa:
Intr-un vas am pus apa calduta si am pus drojdia sa se dizolve,dupa cateva minute am pus uleiul,sarea,zaharul si faina aruncata in ploaie. Amestecam toate ingredientele pana ce devine un aluat greu de amestecat. Acoperim cu un servet si lasam la dospit.
Dupa ce s-a dospit aluatul,il intindem cu facaletul foarte bine,dupa care punem umplutura dorita.Se unge o tava cu ulei si si se aseaza aluatul si umplutura si dam la cuptor pentru 20-25 de minute...!
Dupa ce s-a copt se aseaza un prosop de bucatarie peste tava scoasa din cuptor,pentru a nu se intari..!
Se serveste cu sos de rosii sau dupa caz ketchup...Pofta buna...!
1
se poate folosi orice umplutura doriti...de le ciuperci si porumb,pana la carnaciori si sunca
2
se poate pregati un sos de rosii cu putina ceapa calita si se poate adauga peste umplutura,dupa care se da la cuptor