Sa nu va ginditi ca am pregatit special o friptura pt pizza asta, se face din friptura ramasa de la masa precedenta, la care mai adaugam ingrediente suplimentare. Italienii nu fac pizza incarcata, ei o maninca chiar si simpla cu sos si mozzarela, noi suntem obisnuiti sa le facem pline cu detoate, ca de asa e romanul, sa fie....
pt aluat:
pt umplutura:
pt sos:
Faceti un aluat dospit din ingredientele enumerate mai sus, sau il faceti la masina de paine si-l lasati 15 minute la loc caldut sa-si dubleze volumul.(eu l-am bagat la cuptorul incalzit la 50 grade) Dupa ce a crescut aluatul, cu sucitorul am intins un blat subtire pe care l-am pus in tava rotunda de pizza.
Am pasat rosiile si le-am amestecat cu celelalte ingrediente pt sos, am pus sos pe toata suprafata blatului in strat subtire, apoi am ras cascaval.
Carnea de pui am taiat-o bucatele cu cutitul, la fel si sunca, maslinele taiate feliute, rosiile cherry taiate jumatati. Cind am terminat de pus toate ingredientele, am dat pizza la cuptorul incins la 200 grade pt 12 minute. Serviti cu restul de sos sau cu ketchup.
Pofta buna!!!
1
Folositi ce aveti prin frigider(salam, sunca,etc)