Pizza cu coronita

de Lia_ in Pizza, 17 Sep 2013 | 12476 vizualizari

 

Nu are nimic deosebit ca umplutura ci prin modul de asamblare, adica niste carnaciori au incins hora si formeaza o coronita pe margine.
I-am impachetat in coca, sectionat, ar fi trebuit sa-i si rasucesc cu sectiunea in sus dar si asa formeaza o coronita draguta. Bucatica de carnacior este fixata intr-o montura de aluat precum vedeti in felia din pagina de prezentare.
Este o rezolvare buna a marginilor care de obicei raman mai goale si care de multe ori raman nemancate in farfurie. Aaaaa ... si am uitat sa precizez ca ma distreaza grozav
asta cu "pizzometrul" :)))))))) si de dragul lui o sa dam iama in pizza luna asta, ... nu ca ar fi vreo povara :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru doua portii (tava 28 cm).
  • Aluat de pizza clasic dupa reteta din link-ul mentionat in modul de preparare
  • Cascaval clasic 300 g
  • Carnati 500 g (eu am avut carnaciori de oaie)
  • Diverse umpluturi pentru pizza 500 g (ardei gras rosu+verde, ceapa rosie, masline)
  • Ketchup Univer+pasta de rosii 3 linguri
  • 1 galbenus pt uns marginile
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu coronita:

Preparati Aluatul de pizza dupa reteta: aluat de pizza clasic , urmati toti pasii.
Il impariti in 2 bile si pe rand formam fiecare pizza.
Intindeti cu mainile sau cu facaletul aluatul.
Sa intindeti aluatul putin mai mult decat de obicei, cam cu vreo 3 cm in plus, ca sa avem loc pentru impaturirea marginilor peste carnati, ca in fotografie.
Pregatiti tot pe masa o hartie de copt.
Rupeti o bucata mai mare de hartie ca sa va incapa bine blatul si sa mai fie putin loc pe langa ca sa avem de ce sa apucam hartia atunci cand vom transfera pizza in tava de copt.

Asezati carnaciorii pe lung pe circumferinta.
Inveliti carnaciorii cu aluatul din margini.
Taiati ruloul in bucati cam de 1.3 cm grosime.
Fiecare bucata taiata o intoarceti cu sectiunea in sus daca aveti timp de migalit daca nu doar o sectionati cum am facut eu si am uns marginile cu galbenus (ca la placinta cu varza) ca sa fie aurie dupa copt.

Ungeti blatul pe mijloc pana in coronita cu bulion+Ketchup Univer.

Apoi puneti ingredientele ca la orice pizza: piper macinat+pastrama/sunca/carnati+cascaval+ardei+masline si ceapa rosie.

Treceti atent pizza pe tava de cuptor mare - aici o sa vedeti si utilitatea hartiei de copt - apucati atent hartia si mutati pizza pe tava.

Coaceti pizza la cuptor preincalzit, aproximativ 35 de minute la 200 grade, pana se rumeneste frumos.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Daca vreti sa si rasuciti cu sectiunea in sus carnatii, atunci trebuie sa tineti cont ca diametrul se mareste si trebuie sa va incapa in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu coronita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (43)

Lia_ 1

24.04.2015, 14:28

Miha ) Mirela
Hei, dragi admini, ce surpriza sa vad reteta mea Multumesc
Mai, dar ce de mai povesteam eu pe vremuri, Doamne-Doamne ...

Ina 1

24.04.2015, 14:43

Arata de ...

Aletta 1

24.04.2015, 20:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]