Pizza asta este cea mai gustoasa pizza facuta acasa. Incercati si voi!
Reteta romaneasca.
Ingrediente blat:
Ingrediente umplutura:
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugati 1 lingura de faina. Adaugam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1 ora la loc calduros.
Carnea o punem impreuna cu uleiul pe foc pana cand se albeste, adaugam vinul, sarea si busuiocul si lasam la fiert pentru 25-30 de min, sau pana cand se evapora tot vinul. Carnea trebuie sa fie cat mai slaba.
Ungem tava cu ulei si intindem aluatul dospit cu mana direct in tava. Intepam cu furculita, ungem cu pasta de tomate, adaugam carnea calita, ardeiul, ceapa taiata julienne, maslinele si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20 de min.
Scoatem tava, adaugam cascavalul dat pe razatoarea mica si dam din nou la cuptor pentru inca 10 min.
1
Aluatul este suficient pentru 1 pizza mare facuta in tava de la aragaz.
2
Aluatul se intinde direct in tava de pizza.