Pizza cu blat pufos

de dariadeea in Pizza, 2 Iun 2013 | 37810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 400 g faina
  • 1/2 cub de drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa
  • sare,
  • zahar
  • o lingura de malai
  • Pentru sos:
  • 100 g rosii pisate din conserva
  • 2 linguri ulei masline
  • 4 catei usturoi
  • cimbru,oregano dupa gust,
  • sare
  • Pentru topping:
  • 250 g cascaval
  • 300 g sunca praga
  • masline
  • ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • cateva felii de salam uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Mai intai am pregatit blatul.Drojdia am dizolvat-o cu un pic de apa calduta.Restul de apa rece l-am amestecat cu sare,zahar,ulei 2 linguri.

Intr-un vas am pus faina cernuta,am facut o groapa in mijloc si am turnat apa cu drojdie si apa rece cate un pic din fiecare,amestecand usor,apoi am pus si oul si am framantat pana am obtinut un aluat elastic.L-am uns cu o lingura de ulei si am format o sfera pe care am lasat-o sa creasca cam 2 ore.

Pentru sos am pus intr-o craticioara uleiul si usturoiul tocat marunt,rosiile pisate,cimbru,oregano,un praf de sare si am lasat sa fiarba un pic.

Pentru topping,am dat cascavalul prin razatoare,sunca presata am taiat-o cuburi,ardeiul fasii de 2 cm,maslinele le-am taiat rondele,(am folosit fara samburi) ciupercile le-am lasat asa(am luat la borcan)

Cand aluatul si-a dublat cantitatea l-am intins intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt pe care am presurat o lingura de malai.Am intins sosul de rosii,jumatate din cantitatea de cascaval(pentru o legatura mai buna a topingului),apoi sunca,ciupercile,cateva felii de salam uscat,maslinile ardeiul si am bagat la cuptor cam 25-35 min.Iin ultimile 10 min am pus si restul de cascaval deasupra si am lasat sa se topeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]