Pizza cu 4 feluri de branza

de antohecristina in Pizza, 8 Oct 2013 | 4237 vizualizari

 

Chiar si cei mai mofturosi gurmanzi sunt sigura ca vor aprecia acest gust.

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 350 gr faina alba
  • jumatate lingurita sare
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
  • doua linguri drojdie uscata
  • 225 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • pt topping
  • 300 gr mozzarela
  • 150 gr branza cu mucegai albastru
  • 250 gr cascaval clasic
  • 100 gr parmezan
  • cateva linguri de ketchup Univer
  • 2 lingurite mirodenii pizza cumparate sau preparate din busuioc , oregano si usturoi granulat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu 4 feluri de branza:

Intr-un vas gradat se masoara 225 ml de apa calduta. Se adauga 1 lingura de zahar, 2 linguri de drojdie uscata, se amesteca si se lasa amestecul 15 min pana nu face spuma. Se adauga acest amestec intru-un bol mai mare in care se pune faina, sarea si uleiul .Se amesteca aluatul, de preferat cu o lingura si dupa ce se mai leaga si cu mainile. Pe o masa presarata cu faina se scoate aluatul si se framanta 2-3 minute. Ca sa nu se lipeasca de maini mai presarati cate putina faina. Aluatul il puneti intr-un bol si lasati cam 30 de minute sa creasca acoperit cu un prosop sau capac.

Puneti aluatul in tava de pizza, unsa cu putin ulei in prealabil, si ridicati usor bordurile, nu mult, cam de 1 cm. Ungeti aluatul cu ketchup si presarati o lingurita de mirodenii pentru pizza .Adaugati mozzarela data pe razatoare ,bucatele mici de branza albastra, parmezanul si cascavalul. Puneti pizza la cuptor pana se rumeneste usor .

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca folositi drojdie uscata care nu se dizolva in apa,blatul nu iese prea pufos

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu 4 feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (2)

- Andreea - 1

08.10.2013, 13:41

MotanLaOale 1

08.10.2013, 16:52


Poza este inainte sau dupa coacere?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu sarmale