Pizza al tonno

de Corinuta in Pizza, 18 Sep 2013 | 8702 vizualizari

 

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este foarte buna si asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 85 ml lapte
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Pentru topping:
  • 4 linguri sos de rosii cu busuioc
  • 1 conserva de ton
  • 2-3 linguri porumb
  • 5 felii ardei gras rosu
  • 3 linguri cascaval razuit sau mozzarella
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza al tonno:

Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.

Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din conserva, il scurgem bine si il punem peste sos. Presaram porumbul, asezam feliile de ardei iar deasupra punem cascaval sau mozzarella.

Se da totul la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste calda!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mai puteti pune pe pizza 5-6 masline negre

2

puteti pune putin oregano uscat cand o scoateti din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza al tonno" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]