Pizza a la Robert

de Panacris in Pizza, 18 Sep 2013 | 3181 vizualizari

 

Dacă s-a dat startul la pizza, hop și eu, că pofticioși avem destui. De ce se numește a la Robert, deoarece a preparat-o 90 % și am folosit ca și ingrediente mezeluri preferate de el;)

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU BLAT
  • faina 700 g,
  • sare iodata 1 lingura,
  • zahar 2 linguri,
  • drojdie uscata 2 linguri,
  • apa 400 ml,
  • ulei de măsline 4 linguri.
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ
  • mușchi file cca. 100 g,
  • salam de Sibiu cca. 50g,
  • cascaval Delaco cca. 200 g,
  • ketchup Univer cca. 500 ml,
  • masline negre fara samburi cca. 50 g,
  • oregano,
  • ciuperci 1 conservă.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza a la Robert:

In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.

Între timp se feliază salamul de Sibiu, mușchiul file se taie cubulețe, cașcavalul se rade fin, iar ciupercuțele, dacă sunt întregi se feliază. Se pregatesc tăvile tapetându-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza. Se așează în tăvi și se începe montarea pizzei.

Atenție, prima oara se întinde ketchup-ul Univer, apoi se pune un strat de cașcaval ras, din nou ketchup, apoi mușchiul file, feliile de salam și ciupercile. Din nou ketchup si măslinele fără sâmburi, apoi se presară oreagano după  gust și la final cașcaval ras. Se introduc pizzele în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

întotdeauna ungeți blatul cu ketchup și cașcaval (ras sau felii subțiri) înainte de pune celelate ingredientele, veți obține un blat crocant, dar totodată pufos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza a la Robert" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella