Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi

de RuxyRux in Pui, 22 Oct 2015 | 4575 vizualizari

 

Buuuun de tot!

 

INGREDIENTE

  • Un piept de pui mare (sau doi mai micuti)
  • 10 cartofi mari
  • 300 gr afumatura (eu am avut cotlet ciobanesc la jar)
  • 2 cepe rosii mari
  • sare dupa gust
  • o canita de ulei
  • 5 catei de usturoi
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi:

Se fierb cartofii ca pentru piure. 

Intr-o tigaie se caleste usor ceapa presarata cu foarte putina sare, se pune si afumatura taiata dupa dorinta, eu am taiat si fasii si cuburi si se lasa in jur de 5 minute la foc mic, pana se rumeneste usor afumatura si ceapa de inmoaie bine, eu am pus si doua linguri din zeama de la cartofi.

Cartofii se scurg de apa si se pune ceapa cu afumatura si zeama care a mai ramas si cu o lingura de lemn se omogenizeaza, se potriveste gustul de sare si piper. Vasul roman se tine putin in apa, de fapt eu il trec sub jet de cateva ori, se unge cu ulei peste tot si se pune piureul.

Se da la cuptor.

Cat timp fierb cartofii pentru piure se trage pieptul de pui feliat mai grosut in tigaie cu ulei, condimente dupa bunul plac, eu am pus doar sare, piper si usturoi zdrobit.

Cand este aproape gata, se pune la cuptor deasupra piureului si se lasa la gratinat.

Mancati-l cu muraturi, se combina perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure taranesc in vasul roman cu pui si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (31)

Anett 1

22.10.2015, 21:57

sssssuper!

iry-gabriela 1

22.10.2015, 22:26

bun, bun

RuxyRux 1

25.10.2015, 22:02

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]