Piure in trei culori

de CameliaR in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2017 | 5449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 kg cartofi mov
  • 2 morcovi
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure in trei culori:

Curatam cartofii albi, cartofii mov si morcovii de coaja. Ii spalam bine. Fierbem aceste legume separat.

Intre timp, punem laptele intr-o craticioara impreuna cu untul taiat cubulete. Il lasam la foc mic, pana untul se topeste. Scoatem legumele din apa, atunci cand s-au fiert suficient. Pasam cartofii in boluri separate. Dupa ce i-am pasat, ii mixam putin pana ii transformam intr-o pasta pufoasa. Taiem morcovul in bucati mici si il facem pasta intr-un chopper. Adaugam jumatate din cantitatea de piure alb in pasta de morcovi. Amestecam pana la omogenizare. Adaugam sare si piper, dupa gust, in fiecare piure. Adaugam in cantitati egale, amestecul de lapte cu unt in cele trei feluri de piure si amestecam pana la omogenizare. Asezam cele trei feluri de piure in asa fel, incat toate culorile sa iasa frumos in evidenta. Eu am pus cele trei feluri de piure, in posuri de unica folosinta si le-am montat in forme rotunde. Puteti servi acest piure alaturi de ce doriti voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la punga cu salata