Piure de mazare cu cartofi

de Irina in Aperitive / Garnituri, 18 Oct 2013 | 15389 vizualizari

 

Ca avem o friptura de pui, un peste la gratar sau orice altceva, o garnitura colorata inveseleste automat farfuria. Azi am colorat-o in verde! ;)

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 1 ceasca de mazare
  • sare
  • ulei de busuioc
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de mazare cu cartofi:

Am pus cartofii si mazarea la fiert separat, pentru ca mazarea fierbe mai repede. 

Am pus apa in vas, am adaugat cartofii, am acoperit cu capacul si am lasat vasul la incins pana acul indicator a ajuns in zona verde a butonului. Am oprit focul iar cartofii au fiert sub capac.

La fel am procedat si cu mazarea.

Odata fierte legumele, le-am lasat la racit. Am pus deoparte cateva boabe de mazare pentru decor.

Am mixat cartofii impreuna cu mazarea, am adaugat sare si ulei de busuioc.

Am tocat cateva frunzulite de busuioc si le-am adaugat piureului. Am mixat pana s-a omogenizat amestecul.

Am aranjat frumos pe o farfurie putin piure, am decorat cu cateva boabe de mazare si putin busuioc.

TIPS-URI

1

un tips de la Sylvia: putina menta adaugata in mazare ii da o aroma deosebita. eu nu am avut in casa, dar cu prima ocazie asa am sa fac ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de mazare cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute