Piure de cartofi cremos si pufos

de CameliaR in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2016 | 12203 vizualizari

 

M-am uitat saptamana trecuta la emisiunea ''Chefi la cutite" si tare mi-a facut pofta Scarlatescu cu piureul lui de cartofi. :) Am invat cateva trucuri de la chefi si astfel mi-am imbunatatit piureul. A iesit foarte pufos si cremos. Prietenul meu a zis ca este cel mai bun piure de cartofi pe care la mancat pana acum. :) 

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi
  • 150-200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cremos si pufos:

Pentru inceput punem intr-o oala apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare. Curatam bine cartofii iar apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugam cartofii. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce s-au fiert scurgem apa si ii punem intr-un bol sau pe o farfurie. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Punem amestec de lapte si unt pana piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. Pentru noi este piureul perfect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cremos si pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

marcela1979 1

14.04.2016, 18:54

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:16

Camy data vii toare cat este fierbinte aduga si un ou intreg . Sa vezi atunci pufosenie

CameliaR 1

15.04.2016, 20:22

O sa incerc Miha!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcov si dovlecel