Piri-piri

de cristeena20 in Sosuri, 6 Mar 2014 | 8410 vizualizari

 

Acesta este un sos foasrte picant facut din celebri chilli piri-piri, ardei micuti dar foarte iuti. Se poate folosi in mancaruri sau pur si simplu adaugand cateva picaturi la mancarea din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • o gramada de piri-piri rosii proaspeti
  • 1/2 pahar ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piri-piri:

Taiem coditele la piri-piri si le punem in blender adaugand uleiul de masline. 

Mixam foarte bine pana ardeii se piseaza si devine un sos ca o maioneza. Il turnati intr-un borcan si se pune la pastrare. Veti vedea ca se va lichefia si va deveni ca un ulei cu chilli in el. Cu cat il tineti mai mult , cu atat devine mai iute. 

Atentie, nu folositi foarte mult deoarece este foarte puternic.Si folositi-l doar dupa cateva zile de cand il preparati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piri-piri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

laura_n 1

07.03.2014, 15:33

vin la tine ))

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

hai laura..iute )ca e iute rau

cristeena20 1

07.03.2014, 19:32

multuemsc!! asta e unul din ingredientele must have in bucatarie..am devenit dependenti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]