Pipote de curcan cu sos de lapte

de mihaelar63 in Curcan, 23 Noi 2014 | 5843 vizualizari

 

Am pus separat pipotele de la 3 curcani de casa si am incropit o tocanita decenta pentru 3 persoane . Traiasca socra ce ne creste curcani :D !!!Mi-am amintit de tocanitele de pui cu lapte ale bunicii si am decis sa inlocuiesc smantana cu lapte . Pipotele le-am facut la comanda , beneficiar principal - Andrei .

 

INGREDIENTE

  • 3 pipote curcan -400 gr
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 gogosar
  • 50 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri untura proaspata de curcan
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • sare
  • fulgi de chili
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pipote de curcan cu sos de lapte:

Se curata , se spala si se feliaza pipotele . Se fierb in apa cu sare .

Se curata , se spala si se toaca marunt legumele -ceapa, usturoiul si gogosarul .

Caliti usor legumele in ulei amestecat cu untura , adugati faina alba si amestecati . Turnati laptele cate putin amestecand .

Adugati pipotele in sosul de lapte si mai lasati sa fiarba la foc mic 5-10 minute [ un clocot ] . Daca sosul este prea gros diluati-l cu zeama in care a fiert pipotele .

Serviti tocanita de pipote asezonata cu mult patrunjel verde si presarata cu fulgi de chili .

Folositi garnitura preferata , mamaliguta sau orez fiert simplu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pipote de curcan cu sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pipote de curcan la tigaie cu garnitura de cartofi aurii