Pilaf cu ciuperci

de Tabita _ in Mancaruri de post, 1 Mar 2019 | 9123 vizualizari

 

O mancare gustoasa. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 400 g ciuperci taiate din conserva
  • 250 g orez
  • 750 ml apa
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

Mai intai se curata si se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovii se taie rondele cat mai subtiri.
Ciupercile se scurg de apa.
Orezul se pune intr-un bol cu apa.
Intr-o cratita se pune putin ulei. Se adauga ceapa si morcovul. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ciupercile.
Cand legumele se inmoaie putin se adauga orezul lasat in prealabil la apa.
Se adauga sare, piper, boia.
Apoi se adauga apa. De 3 ori mai multa decat cantitatea de orez.
Dupa ce incepe sa fiarba, se da focul mic pentru aproximativ 20 de minute.
Se amesteca din cand in cand incet ca sa nu se prinda mancarea de fundul cratitei cu grija sa nu se sfarame bobul de orez.
La final se adauga patrunjelul tocat.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se asezoneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu orez si cartofi