Piine de casa

de tarasmariana in Piine, 7 Iun 2014 | 8368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g de faina
  • 1 lingura de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • 1/2 lingura de sare
  • 25 ml de ulei
  • 125 ml de apa
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piine de casa:

Punem 25 ml de apa calduta intr-un bol, punem drojdia si se lasa 10-15 minute.

Punem intr-un vas 100 ml de apa, zaharul, sarea, uleiul si oul. Dupa aceea se amesteca bine cu o lingura si se adauga drojdia. Se amesteca toate si incepem sa adaugam 350 g de faina cernuta si amestecam cu o lingura. Se pune aluatul la dospit timp de o ora. Dupa aceea, punem restul de faina pe masa, o etalam si punem aluatul peste faina si incepem sa framantam pana nu mai ramane niciun pic de faina. Formam o franzela, punem hartie de copt in tava si punem franzela. Facem niste taieturi deasupra franzelei si o mai lasam inca 15-20 de minute. Dupa aceea, se unge painea cu putina apa si o punem la cuptorul preincalzit la 180°. Introducem painea in cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa aceea invelim painea intr-un prosopel 10-15 minute.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu ou, unt si lapte