Piftie de gaina

de COSTEO in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2013 | 13449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina
  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de gaina:

Se spala gaina si se taie in bucati de marime potrivita. Se pune la fiert intr-o oala mare cu apa rece la foc mic, se adauga 1 lingurita de sare si cand da in clocot se ia spuma si se adauga ceapa curatata si lasata intreaga,1 morcov curatat  si cartofii curatati si taiati in 2 si se lasa sa scada la foc mic, fierband pana se desprinde bine carnea de pe os.

Cand carnea este fiarta si apa a scazut la jumatate, se scoate carnea si se ia de pe os si se aseaza in castronele sau boluri, iar zeama se strecoara pintr-o sita in care a fost pus usturoi pisat direct peste carne, in asa fel incat sa acopere carnea.

Castronelele se orneaza cu frunze de patrunjel si se asezoneaza cu piper si cand se mai racesc se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]