Piftie de curcan

de silvi0ara in Curcan, 10 Iul 2010 | 9367 vizualizari

 

Pentru ca Ina mi-a facut pofta cu piftia ei,a trebuit sa fac si eu.Doar ca eu nu am avut picior de porc.Mersi Ina de idee.

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan  
  • 2 pulpe inferioare  
  • 1 ceapa  
  • 1 morcov  
  • sare  
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa rece,o ceapa,1 morcov si 2-3 catei de usturoi.Apa trebuie sa acopere carnea cu o plalma.Cand incepe sa fiarba se curate de spuma cu lingura cu gauri,apoi se lasa sa fiarba foarte incet la foc mic.Dupa o ora se adauga sarea.Cand se desface carnea de pe oase si zeama a scazut,se ia de pe foc,se scoate carnea,se desprinde de pe oase si se aseaza in castronele sau farfurii.Zeama se strecoara si se se lasa sa se limpezeasca si sa se raceasca,apoi se adauga mujdei de usturoi dupa gust si se vantura cu alta oala pana capata un gust placut de usturoi.Se strecoara zeama si se toarna in castronele peste carne.

Zeama scazuta se cunoaste cand a devenit gelatinoasa,daca atunci cand o incercati este lipicioasa.Daca aveti cumva dubii ca nu o sa se inchege,se poate adauga gelatina.Dar atentie,nu puneti gelatina in zeama fierbinte ca nu se mai leaga,lasati mai intai zeama sa se raceasca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker