Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem probleme ... ) .
In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea.
Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul incepe sa suiere. Oprim focul, lasam 30 minute sa scada total presiunea din vas, apoi deschidem capacul si scoatem intr-un alt vas carnea si legumele, sa se racoreasca.
Cat timp se raceste carnea, curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam in zeama de piftie . Gustam zeama si potrivim gustul de sare, iar daca e cazul, mai adaugam usturoi.
Cand temperatura permite, curatam carnea de pe oase si o portionam in bucati potrivite.
Strecuram zeama de piftie si adunam bine grasimea care se ridica la suprafata.
Morcovul fiert il taiem rondele .
In castronele sau vase suficient de adanci , asezam bucatile de carne de pasare, dar si bucati de ureche de porc afumata. Acoperim cu zeama si decoram cu rondele de morcovi si frunze de patrunjel verde.
Dam vasele la rece 3-4 ore, pana ce piftia se incheaga bine si nu curge daca intoarcem vasul .
Se poate servi presarata cu boia de ardei ( am vazut pe site modul asta de servire si a fost prima data cand am incercat combinatia, dar mi-a placut :)) )
Partea cu mamaliga n-o incerc, noi tot cu paine mancam piftia :))))
1
Picioarele de pasare ajuta foarte mult la inchegarea piftiei, avand multa gelatina. Dupa fierbere nu mai avem ce face cu ele in piftie.