Piersici umplute

de Geanina87 in Prajituri, 18 Ian 2014 | 24348 vizualizari

 

Pentru aluat m-am inspirat de la draga noastra Rocsi si-i multumesc tare mult. Ea a facut caise, iar eu piersici,dar piersici cat alea adevarate de mari :D Data viitoare le fac mai mici. Sunt asa de bune...va sfatuiesc sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de untura (la temperatura camerei)
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie,rom sau de care va place
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata neagra
  • esenta de rom
  • miezul scobit si faramitat
  • Decor:
  • colorant alimentar galben,verde, rosu
  • zahar tos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici umplute:

Se mixeaza untura cu zaharul.Incorporam si ouale, unul cate unul,adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,coaja de portocala si esenta.Amestecam bine cu mainile si incepem sa punem faina putin cate putin pana cand rezulta un aluat nelipicios.Se formeaza bilute si se asaza frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam tava la cuptorul preincalzit 180° pt.aprox. 20 min.Nu trebuie coapte prea mult. Se lasa la racit, dupa care se scobesc cu grija. Eu m-am ajutat de un cutit micut.

Frisca impreuna cu ciocolata se pun pe baie de aburi pana se dizolva ciocolata.Amestecam ca sa se omogenizeze.Lasam sa se raceasca apoi mixam bine.Adaugam si miezul scobit impreuna cu esenta de rom, iar cu crema rezultata umplem piersicile.

Pregatim 3 vase cu putina apa in care am turnat colorant diferit in fiecare.Trecem piersicile prim colorant,dupa care,imediat, le tavalim prin zahar tos.

TIPS-URI

1

Folositi neaparat manusi atunci cand colorati piersicile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alfajores - fursecuri argentiniene cu dulce de leche