Va prezint o reteta extrem de simpla si rapida , care apartine bucatariei asiatice. Este genul de mancare care se face sub 15 minute, ai in cateva minute o farfurie plina de arome, de culoare ....care poate sa satisfaca si cele mai exigente gusturi.
Este genul de mancare care se face mai repede decat se povesteste cum ai facut-o :). Eu am ales ca si garnitura legume colorate respectiv ardei rosu si brocoli verde dar puteti sa combinati cu orice alte legume doriti sua cu orez si paste chinezesti merge la fel de bine.
Pieptul de rata se lasa la marinat peste noapte cu putin vin, pasta de ardei iute , piper macinat mai mare, si pensulat cu ulei de susan.
Intr-un wok bine incins se pune o lingura de ulei de rapita sau arahide ( care rezista la arderi ridicate ) si se adauga pieptul de rata taiat fasii . SE lasa sa se faca la foc mediu spre mare pret de un minut maxim un minut si jumatate nu mai mult, trebuie sa ramana roz la mijloc ca sa fie moale. Se adauga apoi putin otet de orez ca sa deglasam, putina miere, sos soia si teriyaki ' cam o lingura ) , se adauga un fir de ulei de susan si dupa ce am omogenizat si imbracat bine bucatile de piept de rata in sos le scoatem si le punem la pastram la cald. In sosul ramas se adauga legumele fierte in aburi 2 minute si se imbraca in sos si ele si se lasa sa se faca la foc mediu 2 minute maxim sa ramana crocante.
Se aseaza totul pe un platou si se adauga seminte de susan si ierburi aromate daca doriti, gen coriandru sau cepsoara . Va doresc pofta buna !
1
deglasati mereu cu otet de orez sau cu vin ca sa dezlipiti de pe peretii vasului toata crusta de la prajire si sa recuperati toata aroma
2
aveti grija la echilibru intre acru/picant/dulce/sarat care este caracteristic bucatariei asiatice ( jonglati cu otet, soia, ardei iute, zahar brun sau miere in cantitati foarte mici care sunt usor de echilibrat )