Piept de pui umplut cu orez

de deyutzky in Pui, 7 Sep 2016 | 5474 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"....n-am nevasta :)))) dar mi-ar placea ca iubitul sa ma rasfete si cu bunatatea asta! :P....recunosc ca m-a rasfatat pana acum si cu alte bunatati :D nu le-am postat eu, dar cu siguranta le voi posta pe viitor. 
Deci...daca nu stiti cum sa mai gatiti pieptul de pui, va recomand sa incercati si aceasta reteta.
Veti vedea mai jos ca ingredientele pentru orez sunt cat pentru o vrabiuta. :)))))
Va spun din start ca eu am pregatit orez mai mult, dar mai jos va dau cantitati cat sa umpleti pieptul de pui si sa nu va ramana prea mult in plus, asta daca nu cumva vreti sa faceti si voi mai mult, cum am facut eu.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 4-5 linguri de faina
  • 4-5 linguri de pesmet
  • ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • 1/2 cescuta de orez(am folosit o ceasca mica de cafea)
  • 1/4 ardei galben
  • 1 fir de ceapa verde
  • 1/4 morcov
  • 1 lingurita ulei
  • sare si piper dupa gust
  • putin zarzavat de la borcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu orez:

Intr-un vas mic punem legumele spalate si tocate marunt(ceapa, ardeiul, morcovul), uleiul si 2 linguri de apa si le lasam la inabusit cateva minute la foc mic.    Spalam orezul si il punem in vasul de pe foc, apoi il lasam la calit impreuna cu legumele aprox. 2-3 minute. Amestecam sa nu se lipeasca.    Adaugam o ceasca plina de apa, sare si piper dupa gust si, in cazul meu, zarzavatul. 
dam focul mare pana cand incepe sa clocoteasca. In momentul in care apa incepe sa fiarba, facem focul mic si acoperim vasul cu un capac.     Lasam la fiert aprox. 12 minute, inchidem focul si mai lasam acoperit inca 10 minute.   Dupa ce este gata se scoate pe o farfurie si se lasa la racit. Mie mi-a iesit o portie de orez. Pentru a umple pieptul de pui veti avea nevoie de doar cateva linguri.
Spalam pieptul de pui si il taiem in 2 pe verticala. Vom obtine 2 bucati groase pe care le vom taia pe orizontala, astfel incat sa obtinem 4 bucati de piept de pui. 
Batem bucatile de piept cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper.   Intr-un bol batem ouale cu putina sare si piper. In alte 2 vase separat punem faina si pesmetul. 
Umplem pieptul de pui cu orez, il rulam si il dam prin faina, ou si la urma prin pesmet.   Le punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Focul trebuie sa fie potrivit.
Le lasam pana se rumenesc bine pe toate partile, apoi le scoatem pe servetele pentru se absoarbe uleiul.  
Va doresc Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu ardei kapia si cascaval