Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel

de elucubratiiculinare in Pui, 24 Iul 2014 | 3511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 500 g dovlecei
  • 1 roșie mare
  • felii de cașcaval
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel:

Roșia se spală, se taie cubulețe, se condimentează cu puțină sare și se așează într-o strecurătoare. Sarea va face să elimine cât mai multă apă. Dovleceii se spală, se taie capetele și se taie felii lungi, groase de 1 cm. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 1-2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Pieptul de pui se taie în felii subțiri, un pic mai groase decât cele de șnițel. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte. Când este gata, aranjăm fiecare felie de carne pe câte o felie de dovlecel. Deasupra punem cubulețe de roșii și felii subțiri de cașcaval. Se dă tava la cuptor (încins în prealabil la 200 grade C) pentru 15-20 minute. Servim imediat, ornând cu frunzulițe de busuioc.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Bya Ralu 1

24.07.2014, 18:31

ianculubita 1

24.07.2014, 19:51

Ce bun trebuie sa fie

Rocsi 1

24.07.2014, 20:00

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf la cuptor