Piept de pui cu varză de Bruxelles

de carmenvlad in Pui, 3 Dec 2011 | 15096 vizualizari

 

Varza de Bruxelles este originară din nordul Europei și face parte din aceeași familie cu varza sălbatică, conopida și broccoli. Ea s-a bucurat de mare popularitate în Belgia și Olanda, unde se spune că a fost cultivată încă dinainte de anul 1200.
Este o plantă bienală, bogată în săruri de potasiu, crom, mangan, calciu, fier și vitamina A și B și are efecte benefice asupra pancreasului și secreției de insulină. Este recomandată în tratamentul pentru diabet. Mai conține acid folic și fibre, iar datorită conținutului de sinigrină este consumată pentru protecție împotriva cancerului la colon.
Poate fi consumată atât în stare crudă în salate sau preparată cu carne sau alte legume. Eu astăzi am ales să fac o mâncare de piept de pui și o supă cu varză de Bruxelles.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 500 g varza de Bruxelles
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 boabe de piper
  • 1 cutie roșii tăiate Cirrio
  • 1 legătură pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu varză de Bruxelles:

 Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate. Se amestecă totul bine, se stinge cu o ceșcuță de apă și se mai fierbe 15 minute. Se oprește focul și se presară pătrunjel proaspăt tocat. Se servește caldă cu salată de țelină.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu varză de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mirela0911 1

04.12.2011, 20:26

ce bine arata

carmenvlad 1

05.12.2011, 18:55

Multumesc Mirela, Rocsi, Motanel.

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:21

arata super bine!imi place

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Degetele din piept de pui