La aceasta reteta am folositi hribi (pitoance) care mie imi plac tare mult . Imi place sa ii culeg si imi place sa ma ocup de ei pana sunt buni de pastrat. Aceste ciuperci foarte gustoase si apreciate de padure sunt scumpe daca le cumparati , dar cunoscatorii pot sa ii culeaga si sa ii usuce ei.
Sunt un deliciu .
Punem in apa rece la hidratat hribii.
Pieptul de pui il taiem fasii nu subtiri, cam de 2 cm grosime si il condimentam cu sare, piper si ghimbirul razuit.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sare (pentru a fierbe pastele)
Intr-o tigaie incinsa punem pieptul de pui la prajit ( eu nu am folosit grasime , dar se poate unt sau ulei ) si il lasam sa se prajeasca pe o parte , dupa care il intoarcem si pe partea cealalta . Cand este alb atunci punem vinul si lasam sa se faca carnea bine .
Hribii ii stoarcem de apa si ii strangem in mana ca sa ii scurgem cat mai bine de apa . Intr-o cratita punem o lingura unt , hribii si usturoiul tocat sau taiat rondele , amestecam bine si lasam sa se gateasca putin (cam 3 minute ) acoperita .
Cand fierbe apa adaugam pastele si le fierbeti in functie de tipul pastelor ( scrie pe pachet cat trebuie fierte ), si in functie de gusturile d-voastra (mai moi sau aldente ) . Le stoarcem si sunt gata de asezat pe farfurie .
Se servesc calde asezate toate pe aceiasi farfurie , presarate deasupra cu cascaval razuit sau parmezan si patrunjel verde .
1
Hribii uscati ii putem inlocui cu ciuperci champinion