Daca vreti un pranz usor, va recomand aceasta reteta cu piept de pui si legume. Eu am facut acest preparat la aparatul de gatit slow cooker Crock-Pot 4.7 L Digital dar pentru cei care nu detin acest aparat, se poate face reteta si la cuptor. Cu acest aparat putem obtine in cel mai simplu mod, cele mai delicioase si sanatoase retete/preparate, folosind noul concept de a gati – slow cooking (gatire lenta la temperatura joasa).
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem in doua si apoi in felii groase, dovlecelul il taiem cubulete, morcovii ii taiem rondele de 2-3 cm, ceapa o taiem in doua iar ardeiul felii mari.
Penem pe fundul vasului un pic de ulei de masline si adaugam legumele peste care presaram sare, piper si boia de ardei. Adaugam si usturoiul taiat felii si amestecam toate legumele.
Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu condimentele si ungem cu acest ulei aromat pieptul de pui pe care daca avem timpil lasam ctv ore la frigider, daca nu, il asezam direct in vasul de ceramica peste legume.
Acoperim vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4,7 L Digital cu capacul din dotare, selectam temperatura”High” si timpul de gatire 3 ore.
Dupa ce s-a terminat timpul de gatire, aparatul Crock-Pot trece automat pe functia de pastrare cald, deci daca plecam de acasa, cand ne intoarcem, avem mancarea calda.