Piept de porc umplut si tapetat

de marianascarlat in Porc, 8 Apr 2013 | 3610 vizualizari

 

Pentru ca am vazut-o pe Medi umbland pe aici, mi-am amintit ca am "confectionat" cate ceva si dupa retetele ei. una din ele este asta. Multumesc Medi!

 

INGREDIENTE

  • - 3 bucati piept de porc
  • - Unt cat o nuca
  • - 3 rosii
  • - 2 linguri ulei
  • - 3 linguri sos de soia
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • - ½ kg carne tocata amestec
  • - O legatura patrunjel
  • - O ceapa
  • - Un ou
  • - Sare, piper
  • PENTRU “TAPET”:
  • - O lingurita mustar uscat, rasnit
  • - O lingurita busuioc
  • - O lingurita boia dulce
  • - Coaja rasa de la o lamaie
  • - O lingura malai
  • - Sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc umplut si tapetat:

Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se usuca cu prosoape de bucatarie .Carnea tocata se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.

Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de un piure de cartofi(garnitura preferata a fiului meu, dupa cartofii prajiti) sau de orice fel de garnitura.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc umplut si tapetat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porcheta cu salvie si cascaval