Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

de T I M E A in Porc, 31 Mai 2013 | 3923 vizualizari

 

Pranzul acesta l-am servit parintilor mei cand au fost in vizita la mine acum 3 saptamani :). Tare mult le-a placut si prezentarea si mancarea.

 

INGREDIENTE

  • o bucata intreaga de piept de porc - aprox 1 kg
  • 4 linguri de masline
  • cimbru
  • maghiran
  • roinita
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 capatana usturoi
  • Pentru garnitura:
  • 125 gr orez basmati
  • 2-3 l apa si un pic de sare pt fierberea orezului
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez:

Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie.

Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt.

Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de minute.

Scoatem din frigider carnea si in crapaturile unde am taiat asezam felii de usturoi.

Picuram putin ulei de masline intr-o tava si asezam pieptul de porc in ea. Acoperim cu folie de Al. si dam la cuptorul preincalzit la 185-190 de grade timp de 30 de minute. Dupa 30 min indepartam folia de Al., cu o lingura stropim carnea cu uleiul din tava si mai lasam la cuptor aprox 20 minute.

Verificam carnea daca e facuta inainte de a o scoate din cuptor.

Orezul il fierbem in apa cu sare si cand este fiert il strecuram.

Turnam orezul pe un platou si presaram deasupra sare, piper si patrunjel verde tocat. 

Asezam carnea peste orez si servim cald. 

TIPS-URI

1

puteti folosi orice alte ierburi va plac in loc de cele enumerate de mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc cu mustar si bere