PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE

de Roda in Mancaruri cu carne, 10 Mai 2009 | 6000 vizualizari

PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE

 

Combinatiile de carne si fructe nu numai ca sunt gustoase , dar sunt si mai sanatoase.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de gasca de 1 kg.dezosat,
  • 1 lingurita maghiran,
  • 1 lingurita rozmarin,
  • 7-8 boabe de ienupar,
  • 1 lingurita praf de ghimbir ,
  • 1 lingurita sare,
  • 5 linguri ulei,
  • 10 caise confiate,
  • 10 smochine confiate,
  • 10 prune uscate ,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 5 cuisoare,
  • 300g.struguri albi,
  • 1dl. vin alb ,
  • 1 lingura faina sau 1 lingura amidon alimentar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE:

1.Se amesteca maghiranul cu rozmarinul,cu ienuparul zdrobit in piulita ,cu ghimbirul,cu sarea si cu uleiul.Cu acest amestec se freaca bine pieptul de gasca si se lasa la rece 20 de minute.Apoi, se aseaza intr-o tava cu grasimea in jos si se frige, in cuptor preincalzit ,la incepul la 180*C,apoi la 165*C , timp de 1 ora si 30 minute.In timpul frigerii , se intoarce carnea de mai multe ori si se se stropeste cu grasimea din tava.

2.Caisele , smochinele si prunele se taie bucati , se pun intr-o cratita cu scortisoara si cuisoarele, se toarna 3dl. apa si vinul alb si, pe foc mic, se fierb timp de 20 de minute.Se scurg din cratita si, in aceiasi cratita ,se pun strugurii si se fierb 10 minute.

3.Faina sau amidonul alimentar se amesteca cu 0,5dl. apa si se toarna peste struguri si , dupa 2-3 minute de fiert, se adauga si restul de fructe ,fierte in prealabil.

4.Se taie carnea felii , se aseaza pe un platou ,iar de jur imprejurul ei se pune sosul de fructe.Se serveste cu crochete de cartofi sau gogosele de cartofi,taietei lati sau  orez si un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE GASCA CU FRUCTE CONFIATE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Osso Bucco