Pide cu branza si spanac

de Miha in Aperitive / Garnituri, 13 Apr 2013 | 7158 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • ~200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 200 g branza sarata (telemea)
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • spanac
  • sare si piper
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide cu branza si spanac:

Aluat:

Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Adaugam laptele caldut si uleiul si framantam un aluat elastic si omogen, ce nu se lipeste de maini. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Intr-un bol amestecam branza sfaramata cu oul si smantana. Adaugam spanacul si mararul tocate, saram si piperam dupa gust.

Aluatul se imparte in 2. Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul  intr-o foaie ovala de cca 0.5 cm grosime. Se pune branza pe mijlocul foii, lasand marginile libere, de cca 3 cm. Se pliaza marginile peste umplutura, astfel incat capetele sa se intalneasca la mijloc, apoi se da forma de barcuta.

Se aseaza barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa cateva minute la dospit. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de mac si susan si se dau la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Excelente, atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide cu branza si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza, marar si ceapa