Phad Thai

de LeBlogPiquant in Fructe de mare, 17 Noi 2010 | 12018 vizualizari

 

Phad Thai e probabil the national dish of Thailand si cel mai des intalnit street-food. E un stir-fry cu noodleshi, cu sos de peste, pulpa de tamarind, oua, ardei iute, muguri de soia, +/- creveti/tofu/carne, servit cu alune prajite, coriandru si lime
Asa ca de cand ne-am intors am tot vrut sa reproduc reteta, dar nu am apucat...pana aseara (asta si din cauza ca imi trebuiau muguri de soia si nu am gasit pana de curand - la Metro [yay])

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez - cam 100g,
  • 2 linguri sos de peste,
  • zeana de la 1/2 lime,
  • 2 linguri de zahar brun
  • 2 linguri ulei de alune,
  • 3 catei de usturoi tocati, 
  • 1 ceapa verde,
  • 1 ardei iute,
  • 1 ou,
  • 50g creveti,
  • o mana buna de muguri de soia, 
  • 50g alune,
  • coriandru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Phad Thai:

Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie.

Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai stir-uiti acolo repede, repede 10 secunde, apoi impingeti taieteii intr-o parte a wokului si in partea ramasa libera mai adaugati cateva picaturi de ulei si spargeti oul. Amestecati repede pana se coaguleaza, apoi amestecati-l cu noodleshii.

Adaugati ceapa verde, o parte din coriandrul tocat si mugurii de soia.

Tot ce mai ramane e sa-i punem intr-un bol si sa-i presarat cu alunele prajite sin inca niste coriandru tocat si muguri de soia.

Interestingly enough, tailandezii nu folosesc betigase, ci the good old fork, asa ca faceti ca ei, luati-va o furculita si start eating!

Laew phob gan mai ! - adica "see you soon" ;)

TIPS-URI

1

Also faceti sosul dinainte: amestecati sosul de peste cu zaharul brun, zeama de lime si tamarindul - if you can find that elusive ingredient (castronelul rosu, in cazul meu)

2

Inmuiati taiteii in apa calda, asa cum scrie pe pachet - but DON'T over soak them!

Daca ti-a placut reteta noastra "Phad Thai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti