Petit chinois

de Lau in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 3652 vizualizari

 

reteta o am de la miha

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 600 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • coaja de portocala
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois:

facem maiaua din 50 ml lapte,1 lingura zahar,drojdie si 1 lingura faina. Lasam la dospit pana incepe sa faca besicute. Cernem faina, facem gaura in mijloc adaugam maiaua si restul de ingrediente si framantam coca, apoi o lasam 1 ora la dospit

UMPLUTURA-laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si amestecam usor, sa nu se formeze  cocoloase. Cand laptele a dat in clocot, turnam incet peste galbenusuri mixand continuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam coaja rasa si esenta. Lasam sa se raceasca

Intindem o foaie de cca 0,5 cm repartizam uniform crema si rulam cat mai strans. Cu un cutit trecut prin faina de fiecare data taiem felii late pe care le vom aseza in tava tapetata cu faina

Lasam 15 min in tava la crescut si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Petit Chinois