Peste turcesc

de ionix in Pangasius, 14 Sep 2009 | 7300 vizualizari

 

o reteta cu un gust foarte interesant... zic eu...

 

INGREDIENTE

  • 2-3 vinete lungi
  • 1kg peste file (dupa gust)
  • malai 
  • 2-3 oua
  • sare, piper
  • ulei masline pentru prajit
  • ulei floarea soarelui pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste turcesc:

Se curata vinetele de coaja, se taie fasii pe lung cat mai subtire si se sareaza.

Intr-o tigaie cat mai lata se pune la incins uleiul de masline si se prajesc pana se rumenesc un pic fasiile de vinete.

Pestele se taie patratele cu latura cam de 10 cm si se condimenteaza. Se bat ouale cu putina sare si piper iar pe o farfurie se pune putin malai.

Fiecare bucatica de peste se ia si se tavaleste prin ou si apoi prin malai.

Se prajesc bine intr-o tigaie cu ulei, incins in prealabil.

Bucatele de peste se impacheteaza in feliile de vinete prajite si se prind cu scobitori pentru a nu se desprinde.

Se serveste cu sos bechamel sau orice sos, dupa gust.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste turcesc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 12:34

Este o reteta foarte interesanta,sigur am sa o testez.Felcitari,este o reteta deosebita.

ionix 1

16.02.2010, 13:19

Multumesc frumos... esti o draguta sper sa-ti placa daca incerci

Miha 1

16.02.2010, 13:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de pangasius pane