Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu

de Ina in Peste, 15 Apr 2010 | 14681 vizualizari

 

Nicio masa fara peste!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap sau salau de cca. 3 kg. ( fara cap )
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 rosii
  • un ardei gras
  • patrunjel
  • delikat
  • malai ( cca. 200 g.)
  • faina ( cca. 100 g.)
  • sare
  • ulei pentru prajit

     

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu:

Pestele curatat si spalat se taie rondele late de cca. 2 cm., care se sareaza putin si se tavalesc printr-un amestec de  malai si faina in proportie de  2:1 ( in care s-a presarat si putin delikat) . 

Se incinge uleiul in tava  si se prajesc rondelele de peste pana ce malaiul capata culoare aurie.

Se serveste cu mamaliguta calda si sos rosu.

SOS ROSU:

Se curata usturoiul si se piseaza. Se taie rosiile si ardeiul marunt ( sau se mixeaza cu blenderul ). Se adauga 100-150 ml. de apa clocotita, putin delikat si usturoiul  pisat. Se pune pe foc si se mai da un clocot. Se adauga patrunjel tocat si se toarna peste rondelele de peste prajit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit , cu mamaliguta si sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Bunica 1

17.04.2010, 00:29

Foaaaaaarte bun ! Imi place pestele pregatit sub orice forma, darprajit cu mujdei si mamaliguta ma da gata.

Ina 1

17.04.2010, 08:14

ai dreptate, bunicuto!

Ina 1

17.04.2010, 08:17

Bunicuto, cati ani ai ? Ca nu cred ca esti la varsta plimbarii nepotilor... Sau oi fi vreun bunicut, bunut.....deghizat?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav in crusta de malai