Peste la cuptor cu sos tomat

de mena29 in Peste, 6 Aug 2011 | 12833 vizualizari

 

Pentru ca azi e sarbatoare si e dezlegare la peste am hotarat sa pregatesc pentru masa de pranz un Peste la cuptor cu sos tomat pe care l-am servit cu mamaliguta ,cu mujdei de usturoi si cu un pahar de vin alb.Daca va place pestele va invit la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg trunchi merluciu;
  • 1 ligura ulei;
  • 2 cepe mari;
  • 5-6 catei de usturoi,
  • condimente pentru peste;
  • 2 linguri cu varf pasta de tomate;
  • 1 pahar de vin alb demisec;
  • 1 pahar de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu sos tomat:

Am curatat pestele ,cu gandul la ce  Peste la cuptor cu sos tomat va iesi, l-am spalat bine dupa cre l-am tamponat bine cu un servetel de bucatarie.Am curatat ceapa,am tocat-o mai mare si am calit-o foarte putin intr-o llingura de ulei.Am pus ceapa intr-un vas termorezistent,deasupra am pus pestele condimentat,am taiat usturoiul si l-am pus peste peste,am adaugat vinul si 1/2 pahar cu apa.Am acoperit cu folie de aluminiu si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C dupa care am scos vasul din cuptor,si am adaugat deasupra pasta de tomate desfacuta in 1/2 pahar cu apa.Am mai lasat vasul inca 15 minute la cuptor insa de aceasta data fara folia de aluminiu.

A iesit foarte bun acest Peste la cuptor cu sos tomat .Va poftesc la masa si doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SARAMURĂ CU SCRUMBIE DE DUNĂRE