Peste cu sos de smantana si legume natur

de Dana_Retetegg in Peste, 19 Ian 2012 | 5264 vizualizari

 

De cand am facut prima data novac si mi-a placut mult si gustul lui si faptul ca are doar 2-3 oase mari, cumpar mereu si incerc sa-l pregatesc in diverse combinatii.

Este prima data cand il pregatesc cu sos de smantana si e delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 1 file de novac (850 gr),
  • 150 ml smantana,
  • 1 ceapa,
  • 100 ml vin,
  • condimente pentru peste,
  • 2-3 ciuperci,
  • 2 lime,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • sare,
  • piper alb,
  • fasole verde congelata,
  • morcovi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu sos de smantana si legume natur:

File-ul l-am spalat bine, l-am condimentat si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus pe langa el cateva ciuperci taiate bucati si l-am stropit cu suc de lime.

Am pus tava la cuptor la foc potrivit.

Intre timp am facut sosul. Am calit o ceapa, am stins-o cu vin si am lasat pe foc pana a devenit moale ceapa. Am adaugat apoi smantana, sare, piper, putina coaja de lime.

Sosul obtinut l-am pus in tava peste peste si am bagat din nou la cuptor aproximativ 25 - 30 de minute.

Fasolea verde si morcovul le-am fiert in apa cu sare, apoi le-am scurs si le-am stropit cu suc de lime.

Am servit pestele cu sos, ciupercutele din tava si legumele natur.

E foarte, foarte bun! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu sos de smantana si legume natur" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:35

m-am invatat sa mananc peste cu legume sau alte garnituri macar 1 data pe saptamana si e o idee foarte buna

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:37

Si legumele nu le mai fac asa ca inainte la tigaie ca pe cele mexicane, le fierb doar, le stropesc cu lamaie si sunt excelente ...la inceput nu par ele excelente dar dupa ce te obisnuiesti

Dana_Retetegg 1

20.01.2012, 10:37

Multumesc tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de hamsi