Peste afumat

de silvianart in Peste, 7 Ian 2017 | 9085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • peste proaspat pastrav / macrou
  • sare
  • si rabdare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste afumat:

Pentru cine are posibilitatea, la curte, intr-un butoi de tabla 200 kg, fara fund, legam pestele cu sfoara de coada si il atarnam in butoi. Pestele cu o zi inainte a fost curatat, sarat si scos la vant. Aici imbinam doua metode, coacere si afumare. Adica, alternam, foc 5 min. apoi doar fum 20 min. si asa cam 3 ore. Foarte important, butoiul la baza sa fie incins, la jumatate mai putin si sus, foarte putin. Daca constatam ca sus se incalzeste, tragem focul afara, stingem, lasam doar fumul. Garantez, este nebunie totala. Am facut si macrou. Pacat ca n-am facut poze, n-am stiut ca ajung in situatia data. Poate imi scapa anumite detalii, dar raspund cu drag la orice nelamurire. Multumesc !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]