Perisoare de porc cu smantana

de adasev12 in Porc, 25 Mar 2011 | 4896 vizualizari

 

by AndreeaRodica.....ms de idee...super buna!
P.S. mi-au placut, si sotului la fel, si cu siguranta am sa mai fac, dar cu mici modificari: am sa fac cu carnita de curcan ca e f sanatoasa si cea mai indicata pt copilasi...desi si asa a papat puiutul meu....si merge f bine cu smantana...
apoi am sa scot ardeiul, ca e prea dulceaga si in plus pielita de la ardei nu prea face bine la bila ( cel putin pe mine ma rupe...) iar morcovelul am sa-l fierb cu perisoarele....( in apa in care au fiert perisoarele am pus si zarzavat si vegeta si am pastrat apa, sa o folosesc pt alta supica...)

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne tocata ( de data asta de porc)
  • 3 maini de orez...
  • jum de ceapa tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • 1 ou
  • 3 lg pesmet
  • pt sos:
  • jumatate de ceapa,
  • ardei ,
  • morcov,
  • smantana 200 ml,
  • 1 l-ita amidon,
  • 2-3 zuchinni mititei,
  • sare,
  • piper
  • curry,
  • oregano
  • am ai adaugat: ceapa, telina si morcov  in apa in care au fiert perisoarele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de porc cu smantana:

deci: am facut perisoarele ...absolut nici o noutate, nu insist....le-am pus la fiert in apa cu zarzavat;

am facut sosul: am calit ceapa , ardeiul si morcovul impreuna pana s-au inmuiat putin ( data viitoare  o sa fierb morcovelul), apoi am pus o cana de apa si am lasat sa fiarba 5 min, am taiat zuchinni in patru ( erau mititei si cruzi) si i-am adaugat la sos si am mai lasat 5 min la fiert, apoi am inmuiat amidonul cu apa si am adaugat smantana, am subtiat cu apa  de la sos si apoi am turnat peste...am mai lasat sa dea doua-trei clocote...am stins focul si am pus patrunjel verde( sare, piper , curry , oregano dupa gust).

am scos perisoarele din apa si le-am adaugat peste sos. apa in care a fiert am pastrat-o pt alta ocazie...cand voi face o supica...era pacat de ea ....

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de porc cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc invelit in bacon