Pere cu sos de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 21 Aug 2010 | 3928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere tari
  • 50 g zahar
  • 60 ml apa
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri suc de lamaie

Ptr. sos:

  • 50 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura praf de cacao
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere cu sos de ciocolata:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se curata perele, se taie in doua, li se indeparteaza cotorul, dar se lasa coditele. Se pun intr-un vas termorezistent cu partea taiata in jos.

Se da in clocot apa si se adauga zaharul, mierea si sucul de lamaie, apoi se toarna peste pere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor timp de aprox. 30 de minute, timp in care se stropesc perele cu sirop de cateva ori.

Se verifica cu furculita daca sunt coapte, se scot din cuptor si se lasa la racit, eventual se scot pe un platou si se pun la frigider.

Se amesteca bine zaharul cu laptele, se adauga cacaua si amidonul si se fierb pana cand se ingroasa sosul amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se lasa la racit (eu n-am avut atata rabdare:D). 

Se taie jumatatile de pere in fasii pe lungime, se pun in farfurii si se desfac sub forma de evantai, apoi se stropesc cu sos si se servesc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort trio cu zmeura, ciocolata si mascarpone