Penne picante cu sos de smantana

de cristeena20 in Paste, 3 Iun 2015 | 6960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet paste penne
  • ulei de masline
  • 150 g bacon
  • 1 carnat picant
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 chilli proaspeti
  • 1 cutie de ciuperci din conserva
  • 2galbenusuri de ou
  • 150 ml smantana dulce de gatit
  • busuioc verde, parmezan ras
  • sare, piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne picante cu sos de smantana:

Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei de masline.

Intre timp preparam sosul. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam baconul cubulete. Lasam putin sa se caleasca si adaugam apoi rondele de carnat picant. Se mai lasa impreuna cca 3 minute , nu la foc mare, sa nu se arda. Apoi punem usturoi tocat marunt, ciupercile scurse din conserva si feliate si apoi foarte putina sare, piper dupa gust si busuioc verde tocat (doar o parte). Nu uitam de chilli. Il tocam marunt si il aduagam la tigaia. Cand pastele au fiert, le scoatem (pastram din apa in care au fiert) si le adaugam la sos. Amestecam si lasam sa se intrepatrunda ingredientele. Turnam jumate polonic din apa in care au fiert si amestecam cu grija. 

Galbenusurile de ou le amestecam cu smantana si aduagam putina apa fierbinte, treptat, ca s anu s efaca branza in contactul cu pastele din tigaie. SI turnem peste paste, amestecand cu grija si reducand focul la minim. Lasam inca putin, nu mult, doar cat sa ajunga sosul de smantana la punctul de fierbere cateva secunde. Apoi stingem si aduagam inca putin busuioc proaspat. Punem capacul. Servim cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne picante cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu " petale" de salam picant