Penne cu sos alb si ton

de deliciousflavours in Penne, 11 Iun 2012 | 24492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250-300 gr penne
  • ulei masline
  • 2 catei usturoi
  • 300 gr smantana pentru gatit
  • 150 gr feta
  • 50 gr cascaval ras
  • 200 gr ton in suc natural/ulei
  • 1 conserva mica mazare
  • 1 lingura zeama lamaie
  • busuioc
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu sos alb si ton:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj. 

Usturoiul zdrobit il calim in putin ulei de masline, nu prea mult deoarece capata un gust amar. Adaugam smantana si lasam pe foc mic pana incepe sa fiarba, dupa care adaugam feta pe care am sfaramat-o in prealabil putin cu furculita si cascavalul ras. Amestecam pana se topesc si obtinem o compozitie omogena. Luam de pe foc, dar tinem sosul la cald, condimentam cu piper, busuioc si adaugam si zeama de lamaie.

Scurgem mazarea si tonul foarte bine - il desfacem in bucatele mai mici cu ajutorul unei furculite si adaugam la sos. Turnam peste pastele scurse si dam la cuptorul preincalzit circa 20 minute, pana capata o crusta aurie.

Pofta buna!

Inspiratie: Bucataria de azi


Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu sos alb si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

BuburuzaBubu 1

12.06.2012, 08:39

delicios

Laura Alexia 1

12.06.2012, 11:46

imi plac pastele cu ton

Bya Ralu 1

31.01.2013, 21:35

bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste picante cu ton