Pavlova

de Criss in Torturi, 30 Mai 2011 | 7176 vizualizari

 

De cand am facut pentru prima data acest desert, m-am indragostit de el. Este fin, elegant, poate putin prea dulce si se zice ca ar fi si afrodisiac.:) Nu il fac prea des, dar in perioada aceasta in plin sezon de capsuni trebuie neaparat incercat acest desert, mai ales daca aveti prin congelator si ceva albusuri. Eu am avut si mai am destule, totusi n-am sa mai fac o buna perioada aceasta reteta. O data pe sezon ajunge :) pentru ca are un numar destul de mare de calorii, avand in vedere ca pentru bezea e nevoie de 350 g zahar. Dar daca aveti de sarbatorit vreun eveniment important cum avem noi acum, eu zic ca e o reteta foarte potrivita. Si daca il asociati si cu un pahar de sampanie, waaaw......

 

INGREDIENTE

  • -6 albusuri
  • -350 g zahar
  • -1 lingurita otet
  • -2 lingurite amidon alimentar
  • -300 ml frisca (se poate si mai mult)
  • -500 g capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Se bat albusurile spuma tare.

Treptat se adauga zaharul si se bate pana nse topeste tot zaharul si spuma e lucioasa si tare. Am rasturnat castronul cu fundul in sus si albusurile stau bat. Se adauga si lingurita de otet si amidonul si se bate pana se incorporeaza.

In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am desenat un cerc.

Cu lingura se intinde o parte din spuma intr-un start uniform. Restul de spuma se pune intr-un posh si se fac niste moturi pe margine. Se pune tava pe treapta a doua a aragazului. Pe treapta I peste gratar am mai pus o tava astfel ca flacara sa nu ajunga direct la blatul de bezea. Bezeaua trebuie sa ramana alba si sa se usuce. Se coace bezeaua sau mai bine zis se usuca, timp de minim 75 minute, cu usa cuptorului intredeschisa. Dupa care se stinge focul si se mai lasa sa se usuce pana se raceste complet. Blatul de bezea este foarte casant asa ca se lucreaza cu mare atentie. Dupa ce s-a racit, se acopera cu frisca si se orneaza cu capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]