Patratele cu caise

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Iun 2010 | 3376 vizualizari

 

Am revenit :D Dupa o lunga pauza (de vina sunt facultatea si sesiunea :P)
Si am vrut sa incep cu ceva duuulce, de vara :D

 

INGREDIENTE

  • 12 caise
  • 200g unt
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 180g faina
  • 1 pliculet praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patratele cu caise:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul (si cel vanilinat) treptat pana cand spuma devine lucioasa. Se adauga pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, apoi untul topit.

Faina se incorporeaza ultima, in ploaie, nu cu mixerul, ci cu o spatula, pentru a nu pierde aerul inglobat in albusuri.

Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt+faina/hartie de copt. Din loc in loc, la intervale egale, se aseaza jumatati de caisa, fara samburi, cu partea bombata in sus.

Prajitura se coace la 190C cca 30-40min.

TIPS-URI

1

Se poate orna cu feliute de fistic sau migdale.

2

S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina, eu am mai adaugat. Masuratorile mele sunt de fapt pentru o portie jumatate, cele pe care le-am gasit eu erau pentru o tava mult prea mica si nici nu erau chiar corecte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Patratele cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata cu branza si fructe de vara