Pateuri cu trei feluri de branza

de adnia in Aperitive / Garnituri, 7 Ian 2013 | 4330 vizualizari

 

Mmmmm, acum, ca tot am jucarie noua, o incrc in fel si chip...mai ales ca piticul ma tot asalteaza cu cerinte noi:)
Pt. azi avem in meniu pateuri sarate cu trei feluri de branza (am descoperit mai nou cat ii plac).

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foietaj din comert
  • -75 gr. cascaval ras
  • -50 gr. telemea de vaca
  • -50 gr. cas
  • -2 oua
  • -1-2 linguri smantana
  • 1-2 linguri iaurt gras
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu trei feluri de branza:

Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate, apoi se umplu cu o lingurita din umplutura de branzeturi rase si amestecate cu 1 ou, iaurt si smantana.

Patratele se ung pe margini cu ou batut pt. sigilare, apoi se indoaie pe diagonala, obtinand astfel niste triunghiuri frumoase. Pt. siguranta, sigilam marginile inca o data cu o furculita, astfel obtinand si un model. Se aseaza in tava, se ung cu celalalt ou batut si se pun in cuptorul incins (250 grade) pt. 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu trei feluri de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lau 1

08.01.2013, 14:46

imi plac

mamaieelena 1

08.01.2013, 20:50

placeeee

Tati63 1

14.01.2013, 12:44

am facut ieri aceste pateuri, au iesit foarte bune, am facut cateva schimbari: cu branza dulce, iaurt, smantana, 2 linguri de gris si un pic de budinca de vanilie. Au iesit nemaipomenite, o foie de placinta am rulat-o a iesit la fel de buna dar ca aspect au fost mai frumoase triunghiurile :-)

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Role cu branza si cascaval