Pateu din ficatei de pui

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 5103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 ardei rosu iute pe care il taiem marunt si punem doar jumatate
  • 200ml vin alb
  • 2 linguri cu margarina pentru calit
  • 100 g unt pentru adaugat in pateu
Portii: 600
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficatei de pui:

Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca, punem ceapa taiata marunt sa se caleasca in margarina, adaugam si usturoiul pe care il pisam fin.
Dupa ce se calesc adaugam ficateii de pui, sarea, piperul si ardeiul rosu, astupam cratita si lasam la foc mic sa se inabuse.
Adaugam vinul alb peste ficatei si lasam astupat sa fiarba pana scade de tot.
Scoatem ficateii pe o farfurie, ii lasam sa se raceasca putin si ii punem in robotul de bucatarie cu cutitul care face pasta impreuna cu untul. Obtinem astfel pateul pe care il punem intr-o caserola si il lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piept de pui si branza