Pate de ficat (de casa)

de cristinne in Mancare copii, 28 Oct 2010 | 15115 vizualizari

 

E cel mai bun pate pe care l-am mancat ! De acum nu voi mai cumpara porcariile care se vand sub denumirea de pate (cu 15% ficat...restul.. sorici slanina si alte rahaturi..bleah!)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr de ficat de pui;
  • 2 cepe mari;
  • 6 catei de usturoi;
  • un pahar de vin;
  • condimente(piper, sare, nuscoara, cimbru)
  • 2 linguri smantana;
  •  150 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat (de casa):

Se dau intr-un clocot ficatii. Se taie ceapa marunt si usturoiul si se pun la calit alaturi de ficateii scursi pentru catvea minute pana se aureste ceapa usor. Se adauga paharul de vin si condimentele si se mai lasa inca vreo 10 minute, pana scade sosul format.  Apoi totul se mixeaza impreuna cu untul si smantana, iar pasta obinuta se lasa sa se raceasca si se consuma intr-o saptamana maxim de preferat (se tine la frigider intr-un borcan inchis ermetic).

 E delicios!

 Va recomand acest pate in detrimentul celui cumparat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat (de casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gabitza_s80 1

11.12.2010, 23:38

este obligatoriu vinul?
daca da, oare pot sa-i dau si baietelului meu de 1an si 5 luni sa manance? (este inebunit dupa pateul din comert)

cristinne 1

13.12.2010, 15:25

gabitza , vinul isi evapora tot alcool cand il pui la calit impreuna cu ceapa si ficati si tot.. stai linistita ca dupa ce ca se pune putin, acesta oricum se evapora si ramane numai gustul.. dupa parera mea il poti folosi fara probleme (mai ales daca e vin de tara, fara zahar si sulfiti) dar daca ai ocazia sa intrebi un specialist s aimi spui si mie ce a zis

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu morcovi in suc de portocale