Pate de casă din ficat de pui

de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2012 | 5922 vizualizari

 

Știam ce se pune de obicei în pateurile din comerț, dar parcă de la o vreme conțin tot felul...doar ce trebuie nu. Iar cele ”mai bune” sunt destul de scumpicele.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de pui;
  • 1 ceapă roșie;
  • 2 foi de dafin;
  • 1/2 lgț piper boabe;
  • 1/2 lgț semințe de muștar;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • 70 g unt (la temperatura camerei);
  • 2-3 căței de usturoi;
  • 1 lg ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper alb.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casă din ficat de pui:

Se curăță foarte bine ficățeii (pielițe, etc), se spală și se pun la fiert; 

- se adaugă ceapa tocată, condimentele (cimbru, foi de dafin, piper boabe, semințe de muștar, sare) și uleiul; se fierb 15-20 minute.

Se scot ficățeii, condimentele (fără foi de dafin) și se fac pastă cu blender-ul.

Se adaugă untul (să fie moale), piper alb măcinat și eventual se potrivește la sare. 

Poftă bună!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casă din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu cu ficat